
...a ni Zlatna Radgonska Penina nije iznevjerila..
Prošli tjedan, u srijedu i četvrtak nekolicina dovoljno brzih sretnika imali su priliku provesti par zanimljivih sati sa chefom Marinom Rendićem u Electrolux akademiji. Chef Rendić, inače vlasnik restorana Pepenero u Novigradu, odlučio je sa zainteresiranim hedonistima podijeliti svoja iskustva avangardne kuhinje, i kuhanja u nekima od najboljih svjetskih restorana.

S obzirom na to da je broj sudionika bio ograničen radi što bolje interakcije, samo tridesetak najvećih zaljubljenika u nešto drugačije kuhanje imalo je zadovoljstvo ući u tajne vrhunske svjetske kuhinje restorana Arzak i Noma, čuti na koji način chef Rendić osmišlja svoje kreacije, ali, kako teorija bez prakse uvijek teže "sjeda", i isprobati neka od jela direktno iz kuhinje.
Prisutni su nakon laganog uvoda uz "tartufe s okusom mora i tankim pivsko-morskim sendvičem sljedećih par sati (umjesto predviđena dva) slušali o tome kako izgleda radni dan u najboljem restoranu svijeta za 2010., Nomi; kako se danski radni tempo razlikuje od onog španjolskog, na koji način se odabiru, pohranjuju i pripremaju namirnice u tim restoranima, kakva atmosfera vlada u kuhinji, a kakav tretman dobiva gost.

U kuhinji bi vjerojatno imao puno više posla da nije bilo dvaju vrijednih pomagača, učenika Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba, dok njihovih petnaestak kolega u gledalištu pogleda nije skidalo sa svega što se u kuhinji zbivalo. Ulaznice za njih i njihovo četvero profesora bile su donacija organizatora Tjedna restorana, u želji da budućim chefovima priušte puno inspiracije i dašak svjetske kuhinje. U tome su, sudeći po zainteresiranosti publike, u potpunosti uspjeli.
Svi koji su u srijedu i četvrtak uspjeli doći do svoje ulaznice za ovaj edukacijsko hedonistički program (uključujući i neke od chefova zagrebačkih restorana) slažu se da je bilo iznimno zabavno, zanimljivo i drugačije družiti se s Marinom Rendićem i njegovim svjetskim iskustvima.

Nema komentara:
Objavi komentar