petak, 18. veljače 2011.

"14 dana restorana"


Činilo nam se kao da će tih nekoliko mjeseci između početka listopada i početka ožujka trajati dugo, predugo, zar ne? A eto nas već na kraju veljače i drugi "American Express Tjedan restorana" samo što nije počeo. Preciznije bi možda bilo reći – dvotjedan restorana, s obzirom na to da su u ovom krugu organizatori, osluhnuvši želje ugostitelja, ali i publike, akciju produžili na čitava dva tjedna! Ima to sigurno veze i s činjenicom da vas sada očekuju čak 41 restoran između kojih ćete morati odlučivati, ali i  popratna događanja koje bi bilo šteta propustiti samo zato što jurite s jednog kraja grada na drugi, s ručka na večeru, od društva do društva.

Koncept i ideja jasni su i jednostavni kao i prošli put. Olakšati posjetiteljima da traže i nađu svoje favorite među restoranima, dok se ugostitelji prvi put ujedinjuju u zajedničkoj akciji privlačenja novih gostiju, nudeći najbolje iz svojih kuhinja. Jedino što je na kraju važno jest da svi budu zadovoljni. Gosti će možda otkriti neke nove kuhare, ambijente i specijalitete, a restorani će vrviti životom i žamorom radoznalih posjetitelja koji će sigurno postati redoviti budu li zadovoljena njihova očekivanja. Jer, došlo je neko novo vrijeme, vrijeme u kojem se večere ne plaćaju "na firmu", nego preživljavaju samo oni koje publika prepoznaje kao vrijednost za novac, kao doživljaj, otkriće i veselje, mjesto gdje se osjećaju dobrodošlima.

Primanje rezervacija počinje u ponedjeljak, 21. veljače, točno u podne, pa vam predlažem da dotad dobro proučite popis restorana, pregledate jelovnike, i organizirate barem jednu tablicu u excelu kako biste maksimalno iskoristili sve što vam ova akcija pruža. Jer, ovaj put ćete osim krstarenja restoranima imati priliku gledati intrigantne filmove s hranom i o hrani u Dokukinu Croatia, slušati predavanja i razgovarati sa chefom Marinom Rendićem o tajnama najpoznatijih svjetskih restorana. U tu tablicu u excelu valjalo bi upisati i raspored lokacija na kojima će se nalaziti  kamiončić s gustim zimskim juhama restorana uključenih u akciju.

Kućnu vagu možda ne bi bilo zgorega zaključati na sigurno, ili još bolje, rješiti je se trajno. Taj detalj ne bi trebao stajati između vas i češljanja zagrebačke restoranske ponude, guštanja s prijateljima, i polaganog buđenja iz zimskog sna. Vrijeme je.

Predlažem stoga da sa zagrijavanjem krenemo već sutra, u subotu 19.2., u Profil Megastoru u Bogovićevoj 7, na Brunchu. Tamo će nam od 12 do 14 sati restorani uključeni u akciju dati mali pregled onoga što nude, a uz lagani jazz, čašu šampanjca, čaj ili kavu, bit će vremena za druženje s autorima naših omiljenih kuharica. Veselo društvo uključuje Anu Ugarković, Zlatka Galla, Renea Bakalovića, Ivicu Prtenjaču, Jefreya Vellu, Sašu Špiranca, Igora i Slavicu Mandić i Tvrtka Šakotu, a šuška se da bi i cijene mogle biti nešto niže nego obično...

 Dođite, ne zato da vidite i budete viđeni, nego da u živahnoj atmosferi, među hranom i knjigama provjerimo što nas to sve u American Express Tjednu restorana očekuje!

Gastro Lada

Nema komentara:

Objavi komentar