ponedjeljak, 28. veljače 2011.

Tri, četiri, SAD!!

           

Ponedjeljak je, 28. veljače.
Za neke, jedan sasvim običan ponedjeljak, za druge pak, dan za oporavak nakon uzbudljivog Zagreb Wine & Gourmet Festivala, ali i prvi dan Tjedna restorana!! Imali smo sasvim dovoljno vremena proučavati jelovnike, kombinirati datume i pokušavati okupljati društva. Znam da vam nije bilo lako ni sa jednim od ta tri koraka.
            Osobno, restorane sam birala po dva principa. Prvi je cilj bio rezervirati restorane koji su najbolja vrijednost za novac, a drugi, pokušati pronaći najmaštovitije jelovnike.  Nakupilo ih se zasad 6. Iako će to biti značajno ulaganje u jedan, priznajmo, ipak avanturistički pothvat, mislim si, bolje pogriješiti sada, kada postoji univerzalna cijena, nego u budućnosti, kada je završna cifra na računu neizvjesna.
            Također, zanima me kako će restorani odraditi ovu akciju. Prošli put, reakcije gostiju i restorana bile su različite i vrlo zanimljive, ponekad iznenađujuće, i to u svakom smislu. Veseli me da je broj restorana uključenih u akciju značajno narastao, i da su (bar neki) shvatili da je ovo fantastična prilika za promociju. Intrigiraju me i oni koji akciju uopće ne razumiju,  ali o njima u nekom sljedećih tekstova.
            Zasad, krećem u obilazak, i nastojat ću objektivno promatrati kako živi akcija, i što o njoj misle ugostitelji i posjetitelji.
            Što se akcije „JUHA" tiče, nadam se da će njen uspjeh (u kojeg ni trenutka ne sumnjam) potaknuti nekoga da osmisli sličnu ponudu koja će nam biti dostupna svakodnevno. Dosta je strahovlade sendviča, živjele juhe! Napomena: pazite da se ne premišljate previše ispred kombija, kako ne bi bilo „No soup for you!“, Ozren zna biti opasno strog.


            Tu je i Marin Rendić, čije priče o kuhanju na svjetskoj razini, a i avangardnu kuhinju koju će predstaviti, ne bi trebalo propustiti, iako će za one sklonije virtualnom životu  kasnije biti  dostupna i snimka predavanja. Ti će ipak propustiti kušati rezultate eksperimenata koje će Marin izvoditi tijekom same prezentacije.
            O filmovima više sljedeći tjedan, kada ćemo, već lagano siti, stići razmišljati i o drugim aspektima hedonističkog života!
            Jedva čekam čuti vaše komentare  i iskustva! Dobar tek i još bolji provod želim!

3 komentara:

  1. Bili danas za rucak u Dubravkinom Putu, bilo je super. Restoran je bio prazan, vjerujem zato jer na webu Tjedna restorana do prije par dana nije bilo Dubravkinog Puta. Kao prvi gosti Tjedna restorana dobili smo i palentu s tartufima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. haha podmitilo vas! :) što ste jeli a da vam se posebno svidjelo?

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh, bila je fina riblja juha, pa file brancina s pireom i blitvom i okriglice od sira. Okruglice i nisu bile nesto, ali zato pannacota - bozanstveno!

    OdgovoriIzbriši